Egg

Vi har hatt høner i mange år, og har nå 3 flokker- en flokk med gårdsmix som holder seg selv ved like med å ruge ut nye kyllinger selv hver sommer. De hønemødrene er ikke til å yppe med.

Så har vi vikinghønene våre, også kalt Islandshøns. Her henter vi ferskt genmateriale fra genbanken på Hvam. Disse hønenes forfedre sies det at vikingene hadde med seg i sine skip for å få egg underveis på lange tokt for å unngå mangelsykdommer. Noen av disse hønene ble satt igjen på Island. Og naturlig nok kom det ikke så mange andre høner flyvende til Island, så disse hønene er den dag i dag veldig like de vikingene satte igjen. Nå er vi så heldige at noen har hentet hjem noen av disse hønene så vi slipper å reise til Island.

I 2019 forslo Una’s gode venn Finn.no en annonse fra Konsmo med Pavlovskaya rugeegg og kyllinger- og med de bildene – de må jeg ha, så en snau uke etter kom egg i posten, og nå tripper de morsomste høner rundt, de er slettes ikke så skumle som de ser ut.I løpet av sommeren håper vi også og etablere en flokk som legger «påskeegg» dvs i flest mulige forskjellige farger på eggene.

Send en henvendelse

Alle våre høner er frittgående, og vi finner de oppunder låvetaket, i et tre eller i åkerkanten. Men favorittstedet over alle steder er geitefjøset.